Daňový kalendár - Slovensko

< Späť2. októberĎalej >
Daň z motorových vozidiel - Zaplatenie mesačných preddavkov na daň z motorových vozidiel vo výške 1/12 predpokladanej dane u daňovníka, ktorého predpokladaná daň presiahne 8 300 eur.
- Zaplatenie štvrťročných preddavkov na daň z motorových vozidiel vo výške 1/4 predpokladanej dane u daňovníka, ktorého predpokladaná daň presiahne 700 eur a nepresiahne 8 300 eur.
Daň z príjmov fyzickej osoby - Podanie daňového priznania k dani z príjmov fyzickej osoby za zdaňovacie obdobie 2016 a zaplatenie dane vyplývajúcej z daňového priznania za rok 2016, ak si daňovník predĺžil lehotu na podanie daňového priznania do 30.9.2017 v prípade poberania zdaniteľných príjmov zo zdrojov v zahraničí.
- Zaplatenie mesačných preddavkov na daň z príjmov fyzickej osoby vo výške 1/12 poslednej známej daňovej povinnosti, ak posledná známa daňová povinnosť presiahla 16 600 eur.
- Zaplatenie štvrťročných preddavkov na daň z príjmov fyzickej osoby vo výške 1/4 poslednej známej daňovej povinnosti, ak posledná známa daňová povinnosť presiahla 2 500 eur a nepresiahla 16 600 eur.
Daň z príjmov právnickej osoby - Zaplatenie mesačných preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby vo výške 1/12 dane za predchádzajúce zdaňovacie obdobie, ak daň za predchádzajúce zdaňovacie obdobie presiahla 16 600 eur.
- Zaplatenie štvrťročných preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby vo výške 1/4 dane za predchádzajúce zdaňovacie obdobie, ak daň za predchádzajúce zdaňovacie obdobie presiahla 2 500 eur a nepresiahla 16 600 eur.
Daň zo závislej činnosti - Podanie prehľadu o zrazených a odvedených preddavkoch na daň z príjmov zo závislej činnosti, ktoré zamestnávateľ jednotlivým zamestnancom vyplatil, o zamestnaneckej prémii a o daňovom bonuse za uplynulý kalendárny mesiac.
- Podanie písomného oznámenia správcovi dane o výške sumy osobitnej dane vybraného ústavného činiteľa z príjmu zo závislej činnosti.