Medzinárodné dni - Slovensko

Svetový deň hygieny rúk - Svetový deň hygieny rúk presadzuje Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), ktorá posilňuje výzvu na zlepšenie hygieny. Dôležité je správne a hlavne pravidelné umývanie rúk mydlom. Deň je zameraný predovšetkým na zlepšenie hygieny rúk v zdravotníckych zariadeniach po celom svete s cieľom pomôcť znížiť infekcie a zabezpečiť pacientovi bezpečnejšiu starostlivosť.
Medzinárodný deň pôrodných asistentiek - Medzinárodný deň pôrodných asistentiek sa oslavuje od roku 1992 pod záštitou Medzinárodnej konfederácie pôrodných asistentiek (ICM), ktorá podporuje, zastupuje a pracuje na posilnení profesijného združenia pôrodných asistentiek v globálnom meradle. Tento deň je venovaný ženám, pre ktoré sa povolanie pôrodnej asistentky stalo výzvou. Cieľom tohto dňa je osláviť a zvýšiť povedomie o význame práce pôrodných asistentiek a zdôrazniť práva žien a ich prístup k pôrodníckej starostlivosti pred, počas pôrodu a po ňom.
Svetový deň astmy - Svetový deň astmy organizuje Globálna iniciatíva pre astmu. Astma je chronické ochorenie dýchacích ciest, ktoré sa prejavuje sťaženým dýchaním. Príčinou je trvalý zápal dýchacích ciest. Cieľom tohto dňa je zlepšiť povedomie o astme a starostlivosti po celom svete. Vyzýva astmatikov, aby svoje ochorenie kontrolovali. V súčasnosti existuje mnoho moderných kvalitných liečiv, vďaka ktorým môže dojsť k poklesu chorobnosti a úmrtia.
Viac na Ťaháky-referáty.sk - Medzinárodné dni